مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 90/5/11
نظر

امام جمعه اردکان با بیان اینکه تعزیه یک هنر ناب ایرانی اسلامی و جزیی از میراث فرهنگی ایرانیان است، گفت: باید بستر لازم برای ارائه هنر ناب اسلامی در تعزیه به مردم فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردکان، حجت‌الاسلام سیدمحمد حسینی ظهر امروز در نشست شورای فرهنگ عمومی اردکان با اشاره به اهمیت حجاب و عفاف در جامعه اظهار داشت: امروز بدحجابی یکی از دغدغه‌های مهم مسئولان است و اگر با بی‌تفاوتی و بی‌مسئولیتی با این مسئله برخورد شود، آسیب‌های فراوانی به خانواده‌ها و بدنه اجتماع وارد می‌شود.
وی، آسیب‌شناسی و کار کارشناسی و فرهنگی را در مسیر مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی ضروری دانست و افزود: چنانچه رأفت اسلامی مؤثر واقع نشود، با پشتوانه برخورد اصولی و اسلامی نیروهای انتظامی و قضایی می‌توان به حل مسئله بدحجابی و رسیدن جامعه به شرایط مورد نظر ائمه اطهار و اسلام ناب امیدوار بود.
امام جمعه اردکان همچنین از راه افتادن کاروان‌های شادی در عروسی‌ها انتقاد کرد و گفت: نباید با خودخواهی و بی‌توجهی برخی، زمینه آزار و اذیت مردم متدین اردکان فراهم شود زیرا گاهی مشاهده شده بیماری در ترافیک به وجود آمده توسط این کاروان‌ها گرفتار و زمینه ناراحتی بیشتر وی فراهم شده است.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود، تعدد نیروهای نوجوان و جوان در تابستان را یک ظرفیت ارزنده برای آموزش مفاهیم دینی و اخلاقی به آنان دانست و ادامه داد: با توجه به ضرورت پر کردن اوقات فراغت توسط نهادهای فرهنگی شهرستان، فعالیت‌های همگانی، همسو و گسترده و غنابخشی به این اوقات باید مورد توجه و اهتمام همه مسئولان به ویژه مسئولان فرهنگی باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در کنار آموزش‌ها، برنامه‌های فرهنگی و تفریحی نیز باید لحاظ شود.
امام جمعه اردکان در بخش دیگری از این نشست تاثیر تعزیه در نهادینه کردن سیره و روش بزرگان دین اسلام را غیرقابل انکار دانست و گفت: تعزیه یک هنر ناب ایرانی اسلامی است که از میراث فرهنگی ما ایرانیان محسوب می‌شود و اگر از لغزش‌ها و اشتباهات گاها از روی ناآگاهی دور شود، می‌تواند زمینه جذب هر چه بیشتر جوانان و نزدیک‌تر شدن مردم به مفاهیم عمیق الهی را فراهم کند.
وی تعیین ضوابط اصولی در زمینه اجرای تعزیه را فراهم کننده بستر مناسب برای بهره‌گیری هر چه بهتر و بیشتر مردم دانست و بیان کرد: با تعزیه به هیچ عنوان مخالفتی نداریم اما خواسته ما اصلاح مواردی است که موجب هتک حرمت به ائمه اطهار(ع)، اهل بیت پیامبر اعظم (ص) و دوری از فرهنگ دینی می‌شود.
حسینی یادآور شد: توقع و انتظار از همه دست‌اندرکاران و مجریان تعزیه، همکاری و تعامل مناسب با متولیان امور و کوشش در اجرای خداپسندانه و اصولی تعزیه‌هاست تا موجبات رضایت خداوند متعال نیز فراهم شود.
فرماندار اردکان نیز در این نشست هماهنگی و همکاری تمام دستگاه‌ها در نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف را خواستار شد.
احمد کمالی اظهار داشت: امروز بسیاری از خانواده‌ها در زمینه آسیب‌هایی که به دلیل بدحجابی برخی متوجه خود و فرزندانشان است، نگران هستند و به طور طبیعی وظیفه ماست که تمام هم و غم خود را برای مواجهه و مقابله با این ناهنجاری به کار گیریم.
وی همچنین ساماندهی و نظارت بر فعالیت گروه‌های تعزیه را ضروری دانست و گفت: باید ساز و کاری تعیین شود تا شایستگی و سلامت اخلاقی بانیان و شبیه‌خوانان بررسی و با این معیار به آنان مجوز فعالیت و اجرا داده شود.
فرماندار اردکان، تخلفات مکرر برخی گروه‌های تعزیه خارج اردکان را که در ایامی خاص به اجرای برنامه در گوشه گوشه شهرستان می‌پردازند را یادآور شد و تاکید کرد: اداره ارشاد و ضابطان انتظامی نهایت دقت و نظارت را داشته باشند تا هر فرد و گروهی با عنوان شبیه‌خوان و گروه تعزیه موجبات بی‌نظمی و گمراهی مردم را فراهم نکند.
به گزارش فارس، نشست مسئولان مراکز آموزش عالی با صاحبان صنایع پیرامون همکاری در ایجاد رشته‌های جدید جوار کارخانه‌ای،تشکیل کمیته تخصصی حجاب و عفاف توسط مسئولان دانشگاه‌ها و ابلاغ تصمیمات نشست شورای فرهنگ عمومی در مورد ساماندهی گروه‌های تعزیه به بانیان و مسئولان این گروه‌ها در شهرستان اردکان از جمله تصمیمات و مصوبات مهم این نشست بود.